zaterdag 3 december 2011

Workshop 30 november.....dit hebben we gemaakt


Hallo lieve allemaal,

Afgelopen woensdag hebben we de laatste workshop voor 2011 gehad bij Ge-We.
Het thema was kerst en (relatief) snelle kerstkaarten...speciaal voor mensen zoals ik, die eigenlijk nog aan de kerstkaarten moeten beginnen.

We hebben tijdens de avond maar liefst 4 projectjes gemaakt: een cadeautasje en 3 kerstkaarten (in 3 verschillende formaten).

De workshop zat vol en het was weer supergezellig!
Alle dames die hebben meegedaan....bedankt voor de leuke avond!


Voor het cadeautasje hebben we gebruikt:
- voor de achtergrond: CraftsToo embossingfolder "Christmas Greetings" welke is bewerkt met de blendingtool en Distress inkt (ik heb daarvoor gebruikt Brushed Corderoy)
- het hert is gemaakt met de stans "Reindeer Flight"van Tim Holts (Sizzix), gestanst uit vilt.
- het kerstboompje is van Marianne Design: "Creatable kerstboom". Dit boompje is gestanst uit Craft-papier, bewerkt met de Blending Tool en bestempeld met een kerststekst.
- De sneeuwsterren zijn geponst met een Martha Stewart pons (uit dun wit glitterpapier)

Voor de rendierkaart is gebruikt:
- de "Reindeer Flight" stans van Tim Holtz (gestanst uit vilt)
- de sneeuwsterren-randstans is nog eigenlijk nog een geheimpje.....deze stans is namelijk heel binnenkort (als het goed is) leverbaar bij Ge-We.


De langwerpige "kerst"-kaart is  gemaakt met een A5-vel wit karton, alleen dit keer niet in de breedte, maar in de lengte gevouwen.
De vlaggetjes zijn geknipt uit kerst-scrappapier van Basic Grey en de letters zijn gestanst.
Ik heb hiervoor hele oude Cuttlebug-stansen gebruikt die inmiddels niet meer te koop zijn, maar de alfabetstansen van Tim Holtz Alterations zijn hier ook prima voor geschikt.

Als laatste hebben we de vierkanten kaart op de achtergrond gemaakt.
Gewoon met twee verschillende soorten Scrappapier met daarop een band gemaakt met lint en randponsen van Martha Stewart) de "Icicles-" en de "Pine Needles-"randponsen).
De bloem is gemaakt met een stans van Bosskut, maar een soortgelijk effect kun je ook bereiken middels  bijvoorbeeld de Marianne Design-Creatable-stansen.

Ik hoop dat het een beetje inspiraties is voor al degenen die (net als ik dus...) nog zuchtend tegen het maken van al die kerstkaarten op zitten te kijken... zet hem op dames!
Wij hebben het kersttasje + de drie kaarten binnen 3 uur gemaakt!

Voor dit jaar waren de workshops een succes en daarom gaan we volgend jaar (wat klinkt dat ver weg he...) door met nieuwe workshops... we moeten alleen nog ideetjes verzinnen en data prikken....

Lieve groetjes,
Yvonne

3 opmerkingen:

Desirée-ScrapDees zei

oh wat is dit mooi allemaal zeg, erg leuk hoor!

roelie zei

Ik vind ze prachtig geworden allemaal

gr roelie S

Cards en Box bij Lady M zei

wat een mooie creatie,s zijn er gemaakt erg mooi groetjes maartje