zaterdag 12 juni 2010

20 juni vaderdag!


Hallo lieve allemaal,
Over een week is het alweer vaderdag, dus hoog tijd om aan de vaderdagkaartjes te beginnen!
Ik heb voor jullie 2 voorbeelden gemaakt.
Beide kaartjes zijn gemaakt met het Fauna papier van PapiColor... lekker stoer papier met slangen- en krokodillenprints.
Voor het eerste kaartje heb ik een Magnolia-stempel (collectie Fairy Tale) gebruikt welke is ingekleurd met copic markers.
De vierkantjes Fauna-papier heb ik op een vierkant stuk kaart karton geplakt (voor de stevigheid) en daarna heb ik met een zilverkleurige draad de stukjes op het papier genaaid.
Ik heb het zelf simpel en zonder tekst gehouden, maar je zou bijvoorbeeld op de linker 3 blokjes bijvoorbeeld nog de letters "pap", "dad"of "pa" boven elkaar kunnen plakken (met bijv. gestanste letters van een cuttlebug-alfabet).
Het tweede kaartje is ook gemaakt met het Fauna-papier, maar toch weer heel anders.
Ik heb een malletje gemaakt waarop ik een paar stropdassen heb getekend.
Vervolgens heb ik de stropdassen (binnen de lijntjes) uitgesneden en er stukjes Fauna papier achter geplakt. Dit geheel heb ik vervolgens weer op een stukje kaart karton geplakt dat ik op de kaart heb geplakt met een paar foam-blokjes erachter (voor het 3D-effect). De kaart is afgemaakt met een stukje donker gebloemd papier (Cappela paper pad van Basic Grey), wat lint, (eigen) eyelets en strasssteentjes.
Omdat ik dacht dat jullie het misschien wel leuk zouden vinden om deze kaart na te maken, heb ik hieronder een kopie van het malletje geplaatst.
Ik hoop dat jullie de kaartjes leuk vinden en ben reuze benieuwd naar jullie vaderdag-kaartjes (misschien kun je in een reactie wel een linkje naar jouw vaderdagkaart op je eigen blog plaatsen....dan kom ik zeker even bij je kijken!).
Lieve groetjes,
Yvonne
xxx

7 opmerkingen:

Anita zei

Leuke vaderdagkaarten.
Helaas geen vaders meer in leven dus sla dit even over.
Ook geschikt voor mannenkaarten, ga het daar nog wel eens voor gebruiken. Bedankt voor het patroon.

Gr. Anita

Astrid zei

Ik vind ze allebei leuk. Ook bij mij is er geen vader meer, maar voor een mannenkaart neem ik het patroon zeker mee. bedankt. En dat papier is ook helemaal geweldig,
Groetjes Astrid

Katinka zei

Helemaal leuk Yvonne! Prachtige kaartjes!

Groetjes,
Katinka

Erika zei

Ik had 't gisteren natuurlijk al gezegd: ik vind ze hartstikke mooi geworden! Vooral de stropdasjes, heel origineel!

Groetjes Erika

hobby@Janet zei

oooh wat heb je weer superkaarten gemaakt!!!

Groetjes Janet

Wendy ten Hove zei

Hoi Yvonne,

Heel leuk deze kaarten!! Ja, het is al wel weer tijd om daar voor aan de slag te gaan! Ik moet beslist iets met bootjes bedenken, want daar is mijn vader gek van. Deze kaartjes zijn super! Leuk dat glitterpapier er bij, geeft een mooi accent.

Groetjes,
Wendy

*~Angela~* zei

oooohhhhh....wat gaaf zeg. Ik vrees dat mijn vaderdagcreatie dit jaar weer in het niet valt. Kwam er gisteren achter dat dat volgende week al is.

Groetjes, Angela